Menu:

science behind Chaga

film waarin wetenschappelijk wordt uitgelegd wat Chaga precies doet.

Chaga poeder/brokken bestellen.
          Read more...

Meer info:

Er is zeer veel geschreven over Chaga en de gunstige uitwerking op ernstige ziektebeelden (o.a. kanker). We treden zelf niet in die informatie, maar volstaan ermee te verwijzen naar die sites.

Links:

- Wikipedia
- chaga en genezen
- meer genezen
- morotsliv
- arctic treasure


Over Ons

Wij, Paula en Frans, midden vijftigers en beiden Nederlanders, wonen in Zweeds Lapland en wel in het dorpje Tväräträsk in de gemeente Sorsele, zo'n 300 km onder de poolcircel. Wij zijn sinds onze eerste Scandinavië-vakantie in 1995 helemaal verkocht aan de schoonheid van Lapland.klik voor grote fotoIn de eerste jaren reisden we steevast met een gehuurde camper door Noorwegen en Zweden. Nooit lang op een plek blijvend probeerden we in drie weken tijd zoveel mogelijk te zien van de prachtige ongerepte natuur. We toerden van zuid naar noord en van oost naar west en waren steeds onder de indruk van de schoonheid, de rust en de natuur. Op een van onze bootreizen terug naar Nederland - we stonden allebei met natte ogen op het dek turend naar waar we vandaan kwamen -beseften we dat ons “thuis” daar ginder lag. Vanaf dat moment werd dat gevoel alleen maar sterker en werd er steeds meer naar een toekomstige emigratie toegewerkt. Tijdens de vakanties stelden we ons bij iedere plek die we bezochten de vraag “Zouden we hier willen wonen?”
Ook de wintervakanties werden gebruikt om het winterse Scandinavië te verkennen. Het mildere Zweden kreeg de voorkeur voor het ruigere Noorwegen en het rustige noorden won het van het drukke zuiden. Uiteindelijk kwamen we terecht in Zweeds Lapland. Vooral de uitgestrektheid, rust en eenvoud van het leven maakten veel indruk.

klik voor grote fotoSinds 2008 exploiteren we Laplandtime, een Zweeds bedrijfje dat vis- en wandelarrangementen aanbiedt. Onze gasten komen met name uit Nederland, België en Duitsland en we hebben inmiddels een naam in de viswereld opgebouwd (voor meer info zie onze site www.laplandtime.nl).

Eind 2013 werden we door onze Zweedse buren geattendeerd op Chaga, in het Zweeds sprängticka genoemd, de superzwam die hier in Zweeds Lapland, net als in Rusland en Siberië, in de vrije natuur op berkenbomen groeit. De buren kennen een mevrouw met een zware ziekte (kanker) die na het gebruik van Chaga, genezen was verklaard. In elk geval bleek uit een scan dat vlekken op een long waren verdwenen. De artsen stonden voor een raadsel... De buren gebruiken de Chaga, in de vorm van thee, en wij zijn dat voorbeeld gaan volgen. Vanaf die tijd hebben we ons verder verdiept in de bestanddelen en de werking van Chaga.

klik voor grote fotoHet zelf zoeken van Chaga op de berkenbomen hier in Zweeds Lapland is op dit moment een echte hobby van ons geworden. In de ochtend trekken we er op uit en zoeken de stammen van berkenbomen af om verse Chaga te spotten. Omdat de Chaga slechts op 1 van de 5000 berkenbomen voorkomt, is het wel echt zoeken! Met een bijltje is de Chaga eenvoudig van de berkenboom te hakken. Positieve bijkomstigheid is dat de berkenboom na het verwijderen van de Chaga gezonder wordt, omdat de Chaga een parasiet is, die de gezonde voedigingsstoffen, mineralen, enzymenen sporenelementen, van de berkenboom gebruikt om zijn eigen kracht op te bouwen. Zouden we Chaga niet oogsten dan zou de berkenboom uiteindelijk gedoemd zijn te sterven.

Via deze site willen we meer bekendheid geven aan Chaga en mensen, net als wij, enthousiast maken om Chaga te gaan gebruiken om het immuunsysteem te versterken, gezond te blijven, en eventueel bij ziekte een bijdrage te leveren aan het beter worden. Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je het gaan gebruiken? Onder de knop Contact vind je hoe aan verse Chaga te geraken.